Mini-pilotfase Maaswijk van start!

Ontdek Social Street

Social Street laat buren weer met elkaar in verbinding komen. Zo werken we samen aan een straat waarin we elkaar écht weer kennen, écht helpen.

Meld je Buur(t) aan
AUTEUR: DYON VAN DINTER

De mini-pilotfase van Social Street is begonnen in Maaswijk te Spijkenisse! Dyon van Dinter, werknemer en vrijwilliger bij Social Street, is hier zelf ook woonachtig en is actief om mensen te introduceren aan het wijkplatform. “Ik geloof dat we met de ontwikkeling van het Social Street platform iets moois kunnen neerzetten in de buurten van Nederland. We willen graag in samenwerking met de bewoners van Maaswijk hier een start mee maken.” Op het moment is het platform nog in de pilotfase, dit betekent dat er nog kleine foutjes in de website zitten en er nog hard gewerkt moet worden aan de verbetering van verschillende onderdelen.“ We willen luisteren naar de eerste gebruikers van de website en van hen leren. Een website neerzetten met functies waar de wijk écht wat aan heeft, dat is ons doel. ”

Zelf ondersteunt hij nog steeds actief zijn buurt. Op dit moment helpt hij ouderen in gebouwen van woningcorporatie De Leeuw van Putten met boodschappen en digitale ondersteuning. “Het geeft erg veel voldoening om mensen in mijn buurt te helpen. Wat voor mij een kleine moeite is, kan zoveel meerwaarde geven in het dagelijkse leven van een buurtgenoot. Ook kan ik oprecht vertellen dat ik er veel leuke gesprekken en koffie-uurtjes aan overhoud. Ik voel me meer verbonden met mijn buurtgenoten, ik hoop dat we dit met Social Street kunnen vermenigvuldigen door heel Maaswijk en vervolgens de gehele gemeente.”

Ik hoop dat we dit met Social Street kunnen vermenigvuldigen door heel Maaswijk en vervolgens de gehele gemeente.

Op het moment zijn we ook in overleg met de gemeente Nissewaard om het platform uiteindelijk heel breed uit te rollen voor alle bewoners. Benieuwd naar Social Street en wanneer we van start gaan in jullie wijk? Neem dan contact met ons op.

Elkaar weer helpen

Voor alle fijne buren in nederland

Social Street in jouw buurt?

MELD JE AAN