Ikigai in Nederland

Ontdek Social Street

Social Street laat buren weer met elkaar in verbinding komen. Zo werken we samen aan een straat waarin we elkaar écht weer kennen, écht helpen.

Meld je Buur(t) aan
AUTEUR: DYON VAN DINTER

Ikigai is een filosofie uit het land van de rijzende zon, Japan. Ruw vertaald betekent het “datgene wat je leven een doel geeft” of “datgene wat je leven waarde geeft”. Elk mens heeft zingeving nodig in zijn leven, datgene waar je je bed voor uit komt en dat je een voldoend gevoel geeft. Ikigai is datgene wat je krijgt als je combineert waar je van houdt, wat de wereld nodig heeft, waar je betaald voor kunt krijgen en waar je goed in bent. Kort gezegd: je missie.

Ikigai en Social Street

 

Het is vooral nadrukkelijk aanwezig in de positieve instelling van de inwoners van het eiland Okinawa, bekend van de uitzonderlijk hoge leeftijd die de mensen gemiddeld bereiken. Mensen zijn hier bovengemiddeld gelukkig en gezond. Dit heeft natuurlijk alles te maken met hun eetpatronen en actieve levensstijl, maar de samenhorigheid in de buurt draagt hier ook zeker aan bij. Met Social Street willen we bijdragen aan de zoektocht van buurtgenoten in Nederland naar hun Ikigai. Of u nou net gepensioneerd of een hard studerende student bent, iedereen is op zoek naar zingeving en een fijne dag invulling. We willen weer wat betekenen voor de mensen in onze omgeving. Laten we met Social Street de eerste stappen zetten.

Met Social Street willen we bijdragen aan de zoektocht van buurtgenoten in Nederland naar hun Ikigai.

Contact
Heb je vragen/opmerkingen over het platform of feedback? Of heb je een initiatief dat je wilt opzetten met Social Street? Neem dan contact met ons op.

Elkaar weer helpen

Voor alle fijne buren in nederland

Social Street in jouw buurt?

MELD JE AAN